W dniach 25 - 26 sierpnia 2012 r. w Krakowie na placu Wolnica, odbył się finał 8 Małopolskiego Festiwalu Smaku. Producenci żywności prezentowali tam małopolskie przysmaki, a na przybyłych gości czekały liczne atrakcje (konkursy, koncerty) oraz możliwość degustacji produktów tradycyjnych i regionalnych.
Już po raz kolejny Lokalna Grupa Działania Dunajec-Biała prezentowała "fasolowe specjały" z Masłem Rzuchowskim z Fasolą Piekny Jaś w roli głównej. "Fasolowe" produkty cieszyły się niezmiennie dużym zainteresowaniem licznie zgromadzonej publiczności.
W plebiscycie dla publiczności producenci zaprezentowali prawie 60 produktów i potraw. Grand Prix konkursu "Małopolski Smak" zdobyła w tym roku kozina z sosem miętowym z Gospodarstwa Agroturystycznego Magdaleny Zygmunt z Juraszowej.
Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr tel 14 665 37 37 w godz. 07:45 - 15:45
|